Isolatie Krimpen aan den IJssel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Krimpen aan den IJssel? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld het dak isoleren of isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal check je handige informatie over isolatie Krimpen aan den IJssel. Je kunt denken aan vraagstukken over schuimstrips en verschillende materialen. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-krimpen-aan-den-ijssel-2921

 • Lagere energienota
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Weinig geluid in de woning
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpen aan den IJssel
Postcode2921
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2920 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna ontdek jij de meest populaire manieren om je woning in Krimpen aan den IJssel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Krimpen aan den IJssel is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 800 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €185 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De tarieven liggen rond €1700 en je bespaart al snel €185 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Krimpen aan den IJssel kost om en nabij de €5200. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. Je profiteert van ongeveer €760 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook onderscheiden we diverse interessante uitvoeringen. Hierna bediscussiëren we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Krimpen aan den IJssel (juli 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Krimpen aan den IJssel isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2575 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal komen we met de kosten (bij benadering) op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Krimpen aan den IJssel. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3050)
€575
(€4900)
€1040
(€8400)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€220
(€1600)
€365
(€3400)
Spouwmuur€230
(€1550)
€510
(€2225)
€895
(€3525)
HR++ glas€195
(€2725)
€335
(€3475)
€355
(€5150)
isolatie krimpen-aan-den-ijssel 2921

Erkende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Krimpen aan den IJssel?

Waarom mijn woning in Krimpen aan den IJssel isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier als Budget Energie en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3825 en dat bespaart tot €200 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Dan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hieronder tref je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Hubo, Karwei, Hornbach, Formido, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Krimpen aan den IJssel

Met hulp van een subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20% van de kosten kan je terugvragen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Krimpen aan den IJssel een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.krimpenaandenijssel.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Krimpen aan den IJssel
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Krimpen aan den IJssel. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Krimpen aan den IJssel wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Krimpen aan den IJssel voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Krimpen aan den IJssel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een prettig wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen