Isolatie Den Haag

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Den Haag? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Den Haag. Denk aan topics als de spouw isoleren en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-den-haag-2490

 • Besparen op energierekening
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteDen Haag
Postcode2490
Netnummer070 (+3170)
Gasverbruik M31030 M3
Stroomverbruik kWh2450 kWh
Gemiddelde energierekening€122,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest populaire toepassingen om je woning in Den Haag te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Den Haag kan erg voordelig (ongeveer € 930 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €245 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn gemiddeld €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, PUR schuim, chips, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Den Haag kost ongeveer €4600. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. De potentiële besparing ligt op €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12200. Het rendement is plusminus €850, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we diverse interessante werkzaamheden. Hierna benoemen we de interessantste alternatieven.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Den Haag (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een bewuste samenleving? Woning Den Haag isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 per jaar. Hierna ontdek je de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Den Haag. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3850)
€655
(€6000)
€980
(€9200)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€285
(€1550)
€320
(€2950)
Spouwmuur€340
(€1275)
€590
(€2075)
€875
(€3025)
HR++ glas€230
(€2925)
€260
(€3825)
€420
(€4800)
isolatie den-haag 2490

Gangbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Den Haag?

Waarom mijn woning in Den Haag isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Engie of Vandebron, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3775, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze website lees je een handig overzicht van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Multimate, Hubo, Hornbach, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Den Haag

Door te profiteren van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg een kwart van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Den Haag extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.denhaag.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Den Haag
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Den Haag. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Den Haag wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Den Haag voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Den Haag. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een aangename warme woning en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen