Isolatie Midden-Delfland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Midden-Delfland? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld vliering isoleren of isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Midden-Delfland. Je komt meer te weten over vraagstukken over spouwmuren isoleren en thermische bruggen. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-midden-delfland-2636

 • Minder energiekosten
 • Een prettige leefomgeving
 • Zet het milieu op 1
 • Je kunt klein beginnen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode2636
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina bekijk je de aantrekkelijkste stappen om jouw woning in Midden-Delfland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Midden-Delfland is goedkoop (vanaf € 910 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €290 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven fluctueren rond de €1850 en je bespaart al snel €280 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Midden-Delfland kost plusminus €5550. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. De besparing loopt op tot €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Het rendement is ongeveer €900 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er meerdere aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de interessantste vormen.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Midden-Delfland (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of wellicht een bewuste maatschappij? Woning Midden-Delfland isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 op jaarbasis. Onderstaand ontdek je de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Midden-Delfland. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4350)
€615
(€6300)
€1180
(€8850)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€190
(€2100)
€345
(€2700)
Spouwmuur€300
(€725)
€550
(€2575)
€870
(€3225)
HR++ glas€195
(€2700)
€270
(€3900)
€350
(€5175)
isolatie midden-delfland 2636

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over de isolatiespecialist in Midden-Delfland?

Waarom mijn woning in Midden-Delfland isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700, dat betekent een winst van 225 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke klussen als isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. In de box hieronder vind je praktische info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Multimate, Formido, Hubo, Karwei. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Delfland

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 15% van de factuur mag je terugvragen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Midden-Delfland een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.middendelfland.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Delfland
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Midden-Delfland. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Midden-Delfland wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Midden-Delfland voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Midden-Delfland. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren in een comfortabele leefomgeving en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen