Isolatie Krimpenerwaard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Krimpenerwaard? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren of tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder vind je bruikbare informatie over isolatie Krimpenerwaard. We bespreken onderwerpen als de garage isoleren en U-waarde. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-krimpenerwaard-2855

 • Een fors lagere energierekening
 • Een gezonde leefomgeving
 • Een duurzame oplossing
 • Beschermt ook tegen brand
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2855
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna ontdek jij de meest populaire acties om je woning in Krimpenerwaard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Krimpenerwaard is aantrekkelijk (vanaf € 940 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €195 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €210 per jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Krimpenerwaard kost plusminus €5600. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1040. Het voordeel loopt al gauw op tot €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Het rendement is plusminus €860 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we allerlei interessante mogelijkheden. In onderstaande tekst praten we over de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Krimpenerwaard (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en een milieuvriendelijke toekomst? Woning Krimpenerwaard isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2500 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1250 p/jaar. Op deze website komen we met de hoogte van de investering zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Krimpenerwaard. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3050)
€635
(€4700)
€1020
(€9250)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€215
(€2050)
€310
(€3350)
Spouwmuur€210
(€1750)
€490
(€2575)
€885
(€3250)
HR++ glas€240
(€1975)
€325
(€3200)
€445
(€5275)
isolatie krimpenerwaard 2855

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Vragen voor een isolatiespecialist in Krimpenerwaard?

Waarom mijn woning in Krimpenerwaard isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3950 en dat bespaart tot €325 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier analyseert u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Gamma, Multimate, Hubo, Hornbach, Formido. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Krimpenerwaard

Dankzij een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 20% van de kosten mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Krimpenerwaard extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.krimpenerwaard.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Krimpenerwaard
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Krimpenerwaard. Ook interessant is de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Krimpenerwaard wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Krimpenerwaard voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Krimpenerwaard. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een aangenaam leefklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen