Isolatie Follega

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Follega? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties zoals de spouwmuur isoleren of tochtwering heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder ontdek je diverse informatie over isolatie Follega. We zoomen in op vraagstukken over isolatie van deuren en verschillende materialen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-follega-8535

 • Flinke besparing
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8535
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina achterhaal jij de meest rendabele methodes om je woning in Follega te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Follega is financieel toegankelijk (om en nabij de € 750 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De kosten liggen rond €1725 en de besparing loopt op tot €280 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Follega kost om en nabij de €4700. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11900. De winst is circa €790, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er nog meer populaire werkzaamheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Follega (juli 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of wellicht een duurzame maatschappij? Woning Follega isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2175 m3. Dat komt neer op €825 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal check je de gemiddelde kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Follega. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3200)
€625
(€7450)
€1150
(€9400)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€170
(€2100)
€320
(€3550)
Spouwmuur€380
(€925)
€660
(€2425)
€795
(€3575)
HR++ glas€245
(€2250)
€340
(€4300)
€440
(€4775)
isolatie follega 8535

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Follega?

Waarom mijn woning in Follega isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide investeringen als isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Onderstaand ontdek je een samenvatting van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Praxis, Hornbach, Karwei, Hubo, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door te profiteren van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 20% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Follega extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Follega. Andere opties zijn GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Follega wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Follega voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Follega. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een gezond klimaat in huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen