Isolatie Rotstergaast

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Rotstergaast? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Via een investering zoals isolatie van de gevel en schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder bekijk je diverse informatie over isolatie Rotstergaast. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van schuine dak en steenwol Isolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-rotstergaast-8462

 • Veel geld besparen
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8462
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak goed geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop tref jij de meest toegepaste onderdelen om je woning in Rotstergaast te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Rotstergaast is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 880 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten zijn zo’n €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €230 p/jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Rotstergaast kost ongeveer €5050. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1040. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. De winst is pakweg €800 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we diverse mogelijke oplossingen. Hierna beoordelen we de populairste vormen.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Rotstergaast (april 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en ook een CO-2 reducerende toekomst? Woning Rotstergaast isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl vind je de totale kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Rotstergaast. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3600)
€835
(€4850)
€1090
(€8250)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€195
(€2150)
€335
(€3400)
Spouwmuur€355
(€800)
€710
(€2000)
€840
(€3450)
HR++ glas€205
(€2925)
€300
(€3550)
€395
(€4475)
isolatie rotstergaast 8462

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

FAQ voor de isolatiespecialist in Rotstergaast?

Waarom mijn woning in Rotstergaast isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3975 en geeft een besparing van €220 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Onderstaand ontdek je een samenvatting van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Mede door subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren leuker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 25% van de factuur mag je terug verwachten.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Rotstergaast een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is evident: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Rotstergaast. Ook interessant is de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Rotstergaast wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Rotstergaast voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Rotstergaast. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen bieden sowieso een optimaal leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen