Isolatie Nijemirdum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Nijemirdum? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren en isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze website lees je handige informatie over isolatie Nijemirdum. Bijvoorbeeld thema’s als je spouwmuur isoleren en warmtelekken. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-nijemirdum-8566

 • Besparen op energiekosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Snel te plaatsen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8566
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl ontdek jij de meest populaire methodes om een woning in Nijemirdum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nijemirdum is goedkoop (vanaf € 770 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn ongeveer €1725 en het resultaat is zo’n €235 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, chips, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Nijemirdum kost zo’n €5000. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1110. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Het voordeel is ongeveer €950 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we nog meer vaak toegepaste vormen. In onderstaande tekst bespreken we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Nijemirdum (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of een bewuste wereld? Woning Nijemirdum isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2550 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 p/jaar. Op deze pagina berekenen we de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Nijemirdum. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3900)
€855
(€6250)
€930
(€9650)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€170
(€2550)
€305
(€3350)
Spouwmuur€230
(€1150)
€430
(€2625)
€790
(€3325)
HR++ glas€195
(€2350)
€305
(€3800)
€385
(€4575)
isolatie nijemirdum 8566

Bekende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Meer weten over de isolatiespecialist in Nijemirdum?

Waarom mijn woning in Nijemirdum isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Eneco of Oxxio, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900 en dat bespaart tot €200 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Zo analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke projecten zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina check je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Praxis, Formido, Multimate, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg een kwart van de kosten mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Nijemirdum een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Nijemirdum. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Nijemirdum wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Nijemirdum voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Nijemirdum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en veel minder stookkosten. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen