Isolatie Delfstrahuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Delfstrahuizen? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een aantal stappen zoals spouwmuurisolatie en dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over isolatie Delfstrahuizen. We gaan aan de slag met items als triple glas en purschuim. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-delfstrahuizen-8508

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Bescherm tegen vocht
 • Goed voor het klimaat
 • Interessante energiebespaarlening
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8508
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand achterhaal jij de meest populaire toepassingen om jullie woning in Delfstrahuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Delfstrahuizen is interessant (rond de € 790 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €195 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De kosten liggen rond €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 p/jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, chips, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Delfstrahuizen kost je zo’n €4750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Het rendement is om en nabij €830 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog een aantal mogelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Delfstrahuizen (juli 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijk een energiezuinige wereld? Woning Delfstrahuizen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2750 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal calculeren we de hoogte van de investering in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Delfstrahuizen. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4050)
€845
(€7400)
€1250
(€9150)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€235
(€1600)
€345
(€2700)
Spouwmuur€290
(€1500)
€630
(€1925)
€795
(€3250)
HR++ glas€245
(€2850)
€335
(€3800)
€440
(€4425)
isolatie delfstrahuizen 8508

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Meer weten over de isolatiespecialist in Delfstrahuizen?

Waarom mijn woning in Delfstrahuizen isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3400, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €200 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar analyseert u waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige maatregelen als dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Praxis, Karwei, Formido, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door een subsidie wordt woningisolatie nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Delfstrahuizen een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Delfstrahuizen. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Delfstrahuizen wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Delfstrahuizen voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Delfstrahuizen. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een comfortabel wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen