Isolatie Haskerhorne

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Haskerhorne? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal ontdek je bruikbare informatie over isolatie Haskerhorne. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van de kruipruimte en minerale wol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-haskerhorne-8506

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Kies voor een beter milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8506
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand ontdek jij de meest interessante toepassingen om een woning in Haskerhorne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Haskerhorne kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 750 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €250 per 12 maanden (prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten variëren rond €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €225 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Haskerhorne kost zo’n €5400. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1130. De potentiële besparing ligt op €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Het voordeel is plusminus €800 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zijn er nog meer interessante mogelijkheden. Hierna bespreken we de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Haskerhorne (maart 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en natuurlijk een groenere samenleving? Woning Haskerhorne isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 (jaarlijks). Op deze website calculeren we de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Haskerhorne. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3450)
€835
(€6300)
€1100
(€9350)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€290
(€2250)
€385
(€3200)
Spouwmuur€220
(€775)
€680
(€2575)
€890
(€3275)
HR++ glas€200
(€2675)
€320
(€3300)
€430
(€4525)
isolatie haskerhorne 8506

Populaire Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

FAQ voor de isolatiespecialist in Haskerhorne?

Waarom mijn woning in Haskerhorne isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3775 en dat levert gemiddeld op €275 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met nuttige informatie over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Multimate, Hornbach, Praxis, Formido. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Via opties voor subsidie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 20 procent van de factuur mag je terugvragen.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Haskerhorne een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Haskerhorne. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Haskerhorne wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Haskerhorne voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Haskerhorne. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen