Isolatie Terkaple

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Terkaple? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via enkele acties zoals isolatie van muren of isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand bekijk je nuttige informatie over isolatie Terkaple. We zoomen in op thema’s als de zolder isoleren en ventilatieroosters. Direct aan de slag? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-terkaple-8542

 • Besparen op energierekening
 • Een prettig wooncomfort
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Interessante energiebespaarlening
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8542
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand ontdek jij de meest toegepaste acties om je woning in Terkaple te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Terkaple kan erg voordelig (vanaf € 870 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €245 (jaarlijkst, prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1950 en het resultaat is zo’n €200 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Terkaple kost plusminus €4450. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1150. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Daarmee bespaar je grofweg €940, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er nog enkele rendabele werkzaamheden. Hierna benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Terkaple (maart 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een duurzame wereld? Woning Terkaple isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2775 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 op jaarbasis. Onderstaand check je de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Terkaple. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3250)
€655
(€5200)
€1040
(€8650)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€220
(€1800)
€300
(€2750)
Spouwmuur€260
(€725)
€630
(€2525)
€940
(€3025)
HR++ glas€230
(€2400)
€280
(€4225)
€405
(€4575)
isolatie terkaple 8542

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Meer weten over de isolatiespecialist in Terkaple?

Waarom mijn woning in Terkaple isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier als Energiedirect en Oxxio, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3200 en geeft een besparing van €250, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Onderstaand vind je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Praxis, Formido, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door te profiteren van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 15 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Terkaple een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Terkaple. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Terkaple wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om enkel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Terkaple voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Terkaple. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een gezonde leefomgeving en een significant lagere energierekening. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen