Isolatie Tjerkgaast

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Tjerkgaast? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren of isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je waardevolle informatie over isolatie Tjerkgaast. Bijvoorbeeld topics als buisisolatie en houtwol isolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-tjerkgaast-8522

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Minder storende geluiden
 • Beter energielabel

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8522
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna achterhaal jij de populairste stappen om jullie woning in Tjerkgaast te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Tjerkgaast is interessant (vanaf zo’n € 840 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €295 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De kosten zijn gemiddeld €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €265 p/jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Tjerkgaast kost plusminus €5500. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1060. De potentiële besparing ligt op €870 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11600. Hiermee bespaar je pakweg €790 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we allerlei interessante vormen. In onderstaande tekst praten we over de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Tjerkgaast (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een bewuste maatschappij? Woning Tjerkgaast isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 per jaar. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de uiteindelijke kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Tjerkgaast. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3550)
€625
(€6600)
€1180
(€8900)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€295
(€2150)
€330
(€3600)
Spouwmuur€245
(€1100)
€660
(€2475)
€840
(€3325)
HR++ glas€220
(€2150)
€290
(€4025)
€380
(€5150)
isolatie tjerkgaast 8522

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Tjerkgaast?

Waarom mijn woning in Tjerkgaast isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Budget Energie of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050, waarbij u een besparing realiseert van €275 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande klussen als isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze pagina tref je een handig overzicht van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Multimate, Hubo, Hornbach, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 15% van de tarieven krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Tjerkgaast extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Tjerkgaast. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Geholpen door de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Tjerkgaast wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Tjerkgaast voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Tjerkgaast. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een gezond binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen