Isolatie Oldeouwer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Oldeouwer? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van haalbare maatregelen als isolatie van de gevel en isolerende deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl tref je uiteenlopende informatie over isolatie Oldeouwer. We staan stil bij items als schuimstrips en energiebespaarlening. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oldeouwer-8515

 • Lagere energiekosten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Een duurzame oplossing
 • Je kunt klein beginnen
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8515
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf vind je de populairste onderdelen om jouw woning in Oldeouwer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oldeouwer is betaalbaar (rond de € 840 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €270 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1900 en de besparing loopt op tot €185 p/jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Oldeouwer kost ongeveer €5850. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1180. De besparing loopt op tot €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11600. Dit levert op om en nabij €800, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er nog een aantal rendabele oplossingen. In onderstaande tekst praten we over de interessantste oplossingen.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oldeouwer (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en ook een groenere toekomst? Woning Oldeouwer isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2900 m3. De besparing komt neer op €1150 per 12 maanden. Hieronder tref je de totale prijs als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Oldeouwer. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3750)
€625
(€6350)
€1250
(€9600)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€230
(€1900)
€330
(€3350)
Spouwmuur€255
(€1600)
€570
(€2000)
€860
(€3250)
HR++ glas€205
(€2775)
€275
(€3400)
€415
(€4475)
isolatie oldeouwer 8515

Gangbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Meer weten over de isolatiespecialist in Oldeouwer?

Waarom mijn woning in Oldeouwer isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Greenchoice of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3600 en dat bespaart tot €310 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende investeringen als dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hierna lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Formido, Praxis, Multimate, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 15% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Oldeouwer een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor opties in februari 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Oldeouwer. Andere opties zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Oldeouwer wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oldeouwer voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Oldeouwer. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een comfortabele leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen