Isolatie Steenwijkerland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Steenwijkerland? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld muren isoleren en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder check je belangrijke informatie over isolatie Steenwijkerland. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals de vloer isoleren en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-steenwijkerland-8343

 • Supersnel terugverdient
 • Een gezond wooncomfort
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Ook geluidswerend
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8343
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop bekijk je de meest rendabele stappen om jullie woning in Steenwijkerland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Steenwijkerland is goedkoop (al vanaf +/- € 920 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €195 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De kosten zijn gemiddeld €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €270, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, glaswol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Steenwijkerland kost om en nabij de €5000. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1150. De besparing loopt op tot €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11100. Het rendement is ong. €880 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we verschillende vaak toegepaste vormen. Hierna behandelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Steenwijkerland (februari 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en natuurlijk een groenere maatschappij? Woning Steenwijkerland isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2175 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 per jaar. Op deze pagina komen we met de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Steenwijkerland. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per actie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3900)
€765
(€6200)
€920
(€9350)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€290
(€2200)
€365
(€3550)
Spouwmuur€335
(€1350)
€600
(€2400)
€845
(€3575)
HR++ glas€205
(€2300)
€335
(€4125)
€440
(€4700)
isolatie steenwijkerland 8343

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Steenwijkerland?

Waarom mijn woning in Steenwijkerland isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een maatschappij zoals Essent of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een prettige leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450 en dat bespaart tot €215 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke activiteiten zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze pagina lees je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Multimate, Formido, Hornbach, Praxis, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Steenwijkerland

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 25 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Steenwijkerland een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.steenwijkerland.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Steenwijkerland
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Steenwijkerland. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met behulp van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Steenwijkerland wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Steenwijkerland voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Steenwijkerland. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen