Isolatie Echten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Echten? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Met haalbare maatregelen als bijv. isolatie van de zolder of radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je nuttige informatie over isolatie Echten. Je leest uitvoerig over thema’s als bodemisolatie en ventilatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-echten-8537

 • Snelle terugverdientijd
 • Een optimaal leefklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8537
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje bekijk jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Echten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Echten is betaalbaar (vanaf plusminus € 780 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €275 op jaarbasis (tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten variëren rond €1975 en de potentiële besparing ligt op €275 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Echten kost zo’n €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12500. Je profiteert van om en nabij €980, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast noemen we meerdere mogelijke vormen. In de volgende paragraaf benoemen we de populairste alternatieven.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Echten (maart 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en uiteraard een groenere samenleving? Woning Echten isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2400 m3. Dat komt neer op €1300 (jaarlijks). Hieronder berekenen we de uiteindelijke kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Echten. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie kan men terugverdienen in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4050)
€865
(€7200)
€920
(€8250)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€260
(€2500)
€310
(€2750)
Spouwmuur€245
(€800)
€540
(€2725)
€870
(€3475)
HR++ glas€235
(€2975)
€295
(€3850)
€350
(€4500)
isolatie echten 8537

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

FAQ voor de isolatiespecialist in Echten?

Waarom mijn woning in Echten isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Delta of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3875 en besparen tot €215 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke werkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hieronder lees je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Gamma, Praxis, Formido, Hubo, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 15% van de offerte kan je terugvragen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Echten een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Echten. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Echten wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Echten voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Echten. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen