Isolatie Idskenhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Idskenhuizen? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Dankzij een investering als isolatie van de schuur en isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina vind je uiteenlopende informatie over isolatie Idskenhuizen. Je kunt denken aan zaken als spouwmuren isoleren en EPS isolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-idskenhuizen-8523

 • Uitstekend rendement
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Tevens geluidsisolatie
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8523
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina vind je de meest rendabele werkzaamheden om een woning in Idskenhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Idskenhuizen is betaalbaar (vanaf zo’n € 990 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €290 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De kosten bedragen zo’n €1675 en het resultaat is zo’n €230 per jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Idskenhuizen kost zo’n €4650. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1230. De besparing loopt op tot €790 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Het rendement is om en nabij €860 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zijn er nog meer aantrekkelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest interessante opties.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Idskenhuizen (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en een milieuvriendelijke wereld? Woning Idskenhuizen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. Dat komt neer op €1200 per 12 maanden. Onderstaand komen we met de uiteindelijke kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Idskenhuizen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3650)
€745
(€6300)
€1150
(€9900)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€195
(€1650)
€350
(€2950)
Spouwmuur€215
(€1050)
€530
(€2175)
€870
(€3025)
HR++ glas€220
(€2875)
€330
(€4100)
€420
(€4775)
isolatie idskenhuizen 8523

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Vragen voor een isolatiespecialist in Idskenhuizen?

Waarom mijn woning in Idskenhuizen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Essent of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3200, dat betekent een winst van 295 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse maatregelen als isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Onderstaand bekijk je meer info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hornbach, Gamma, Formido, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Dankzij subsidies wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20% van de tarieven krijg je weer terug.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Idskenhuizen extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Idskenhuizen. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Op basis van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Idskenhuizen wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Idskenhuizen voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Idskenhuizen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen