Isolatie Terherne

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Terherne? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een investering als buitenmuren isoleren en isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Terherne. Je kunt denken aan zaken als vloerisolatie en thermische bruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-terherne-8493

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een optimale leefomgeving
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8493
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Verderop bekijk jij de meest toegepaste manieren om jullie woning in Terherne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Terherne is goedkoop (vanaf zo’n € 890 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €220 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn zo’n €1650 en de potentiële besparing ligt op €250 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Terherne kost doorgaans €5500. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €13200. Daarmee bespaar je zo’n €900 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er meerdere mogelijke vormen. Hierna bediscussiëren we de interessantste opties.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Terherne (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of een duurzame toekomst? Woning Terherne isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de totale kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Terherne. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3450)
€815
(€6700)
€1230
(€8100)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€215
(€2350)
€315
(€3550)
Spouwmuur€215
(€1050)
€600
(€2300)
€845
(€3275)
HR++ glas€200
(€2225)
€270
(€3625)
€385
(€5275)
isolatie terherne 8493

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Meer weten over de isolatiespecialist in Terherne?

Waarom mijn woning in Terherne isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Eneco of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3425 en geeft een besparing van €305, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hierna check je meer info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Hubo, Formido, Praxis, Multimate, Gamma, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Met hulp van opties voor subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 15 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Terherne extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Terherne. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Op basis van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Terherne wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Terherne voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Terherne. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden jou een comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen