Isolatie Dijken

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Dijken? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij enkele acties zoals isolatie van de zolder en deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand komen we met diverse informatie over isolatie Dijken. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals vliering isoleren en minerale wol. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-dijken-8528

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Je kunt klein beginnen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8528
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop ontdek je de populairste toepassingen om een woning in Dijken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Dijken is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 900 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De onkosten variëren rond €1600 en de potentiële besparing ligt op €230 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, glaswol, dekens, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Dijken kost doorgaans €5900. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. De potentiële besparing ligt op €700 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12100. Je profiteert van ong. €880 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook zien we meerdere rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hierna beoordelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Dijken (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste toekomst? Woning Dijken isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 per jaar. Op deze pagina kijken we naar de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Dijken. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3550)
€605
(€7250)
€1160
(€8850)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€205
(€2550)
€355
(€2900)
Spouwmuur€320
(€1150)
€680
(€1950)
€800
(€3325)
HR++ glas€205
(€2000)
€275
(€3150)
€400
(€5275)
isolatie dijken 8528

Professionele Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Meer weten over de isolatiespecialist in Dijken?

Waarom mijn woning in Dijken isoleren?

Een solide woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Essent en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Verder merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100 en besparen tot €200, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Dan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Hornbach, Formido, Karwei, Praxis. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Met hulp van opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet een kwart van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Dijken een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Dijken. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Dijken wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Dijken voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Dijken. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een comfortabel wooncomfort en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen