Isolatie Langweer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Langweer? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij enkele acties zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren en naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website lees je bruikbare informatie over isolatie Langweer. We zoomen in op vraagstukken over isolatie van de spouwmuur en Pur Isolatieplaten. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-langweer-8525

 • Hoog rendement
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8525
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje ontdek jij de populairste manieren om jullie woning in Langweer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Langweer is voordeling (om en nabij de € 960 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €250 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1775 en het bespaart flink geld, tot wel €275 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Langweer kost plusminus €4750. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11700. Hiermee bespaar je plusminus €940, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zien we nog een aantal alternatieve mogelijkheden. Hieronder praten we over de populairste alternatieven.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Langweer (april 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiezuinige toekomst? Woning Langweer isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2625 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 (jaarlijks). Op deze pagina ontdek je de uiteindelijke kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Langweer. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3400)
€805
(€4650)
€1020
(€8300)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€270
(€2150)
€300
(€3100)
Spouwmuur€310
(€1625)
€510
(€2650)
€890
(€3200)
HR++ glas€230
(€2275)
€290
(€4175)
€390
(€4600)
isolatie langweer 8525

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Meer weten over de isolatiespecialist in Langweer?

Waarom mijn woning in Langweer isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3725 en geeft een besparing van €280 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse acties als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hieronder komen we met meer info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Praxis, Formido, Hubo, Gamma, Multimate, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Met behulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 25% van de offerte mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Langweer extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Langweer. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Langweer wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is enkel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Langweer voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Langweer. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen