Isolatie Eesterga

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Eesterga? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder of isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal check je belangrijke informatie over isolatie Eesterga. Dit kan gaan om zaken als isolatie van de spouw en Pur Isolatieplaten. Meteen besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-eesterga-8534

 • Besparen op energierekening
 • Minder last van trek en tocht
 • Een duurzame oplossing
 • Reductie geluid
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8534
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna lees jij de meest populaire stappen om je woning in Eesterga te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Eesterga is financieel toegankelijk (rond de € 980 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €225 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven fluctueren rond de €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €255 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Eesterga kost doorgaans €5200. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €990. De besparing loopt op tot €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12800. Daarmee bespaar je circa €850 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we nog meer populaire opties. In onderstaande tekst bespreken we de meest rendabele opties.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Eesterga (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en tegelijk een bewuste wereld? Woning Eesterga isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl komen we met de hoogte van de investering op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Eesterga. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3550)
€835
(€6350)
€950
(€8450)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€280
(€2300)
€315
(€3000)
Spouwmuur€370
(€975)
€580
(€2075)
€785
(€3650)
HR++ glas€215
(€2375)
€270
(€3325)
€430
(€5025)
isolatie eesterga 8534

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

FAQ voor de isolatiespecialist in Eesterga?

Waarom mijn woning in Eesterga isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij als Greenchoice of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettige leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3750 en dat bespaart tot €215 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse werkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hieronder check je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Karwei, Multimate, Gamma, Formido. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Via opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Eesterga een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Eesterga. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Via het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Eesterga wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is enkel glas, oude muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Eesterga voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Eesterga. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een comfortabel wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen