Isolatie Bantega

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bantega? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via enkele acties zoals je dak isoleren of isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl tref je uitgebreide informatie over isolatie Bantega. Je komt meer te weten over thema’s als isolatie van de garage en de groene lening. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-bantega-8538

 • Lagere energienota
 • Een gezonde leefomgeving
 • Minder uitstoot van CO2
 • Minder ongedierte
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8538
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand tref jij de meest toegepaste manieren om jouw woning in Bantega te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bantega is voordeling (vanaf ongeveer € 950 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €200 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn ongeveer €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €260 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bantega kost ongeveer €4750. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €990. De potentiële besparing ligt op €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12400. Het rendement is circa €830 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0bestaan er nog meer interessante werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Bantega (februari 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en ook een energiebewuste samenleving? Woning Bantega isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2875 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €800 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl check je de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Bantega. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3600)
€605
(€7450)
€1080
(€9500)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€290
(€1850)
€380
(€3450)
Spouwmuur€200
(€1625)
€560
(€2125)
€885
(€3200)
HR++ glas€245
(€2800)
€270
(€3700)
€435
(€5125)
isolatie bantega 8538

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Bantega?

Waarom mijn woning in Bantega isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier als Delta of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3025 en dat levert gemiddeld op €225 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke investeringen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand tref je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hubo, Formido, Karwei, Gamma, Hornbach, Multimate. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20% van de factuur mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Bantega extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Bantega. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Bantega wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn enkel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bantega voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Bantega. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een prettig binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen