Isolatie Kolderwolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Kolderwolde? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een paar maatregelen zoals isolatie van de binnengevel of isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina check je uitgebreide informatie over isolatie Kolderwolde. Je komt meer te weten over thema’s als de spouw isoleren en R-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-kolderwolde-8583

 • Forse besparing mogelijk
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Een verantwoorde keuze
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8583
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand ontdek jij de meest populaire werkzaamheden om je woning in Kolderwolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kolderwolde is goedkoop (rond de € 810 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen variëren rond €1750 en je bespaart al snel €235, ieder jaar weer. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, icynene, steenwol, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Kolderwolde kost zo’n €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12100. Dit levert op ongeveer €990 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we nog enkele interessante vormen. In de volgende paragraaf praten we over de meest interessante vormen.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Kolderwolde (juli 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en ook een duurzame toekomst? Woning Kolderwolde isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2850 m3. Dat komt neer op €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna kijken we naar de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Kolderwolde. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per optie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4000)
€845
(€6950)
€930
(€9400)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€190
(€1850)
€300
(€3200)
Spouwmuur€280
(€1100)
€450
(€2675)
€830
(€3300)
HR++ glas€205
(€1925)
€265
(€3100)
€450
(€5375)
isolatie kolderwolde 8583

Populaire Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Meer weten over de isolatiespecialist in Kolderwolde?

Waarom mijn woning in Kolderwolde isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij als Engie of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3425, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €300, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hieronder komen we met een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Gamma, Multimate, Praxis, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door een subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 15 procent van de onkosten kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Kolderwolde een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Kolderwolde. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Middels onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Kolderwolde wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Kolderwolde voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Kolderwolde. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en een veel lagere energierekening. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen