Isolatie Vegelinsoord

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Vegelinsoord? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur en radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder vind je uiteenlopende informatie over isolatie Vegelinsoord. We gaan aan de slag met vraagstukken over de gevel isoleren en K-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-vegelinsoord-8467

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Duurzame investering
 • Speciale groene leningen
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8467
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna zie je de populairste onderdelen om jullie woning in Vegelinsoord te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vegelinsoord is betaalbaar (al vanaf € 920 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €270 (jaarlijkst, kosten maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten bedragen zo’n €1775 en het bespaart flink geld, tot wel €250 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vegelinsoord kost om en nabij de €5150. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Je profiteert van om en nabij €820 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we nog meer vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Vegelinsoord (maart 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een duurzame wereld? Woning Vegelinsoord isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 per jaar. Onderstaand komen we met de totale prijs op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Vegelinsoord. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3850)
€815
(€6600)
€980
(€8350)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€295
(€2600)
€395
(€3250)
Spouwmuur€300
(€1675)
€450
(€2000)
€805
(€3675)
HR++ glas€220
(€2125)
€300
(€3175)
€445
(€5075)
isolatie vegelinsoord 8467

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Vegelinsoord?

Waarom mijn woning in Vegelinsoord isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3100 en dat bespaart tot €335, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grote klussen als isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Onderstaand vind je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Hubo, Karwei, Multimate, Praxis. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door de ondersteuning van een subsidie wordt een huis isoleren leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg een kwart van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Vegelinsoord extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Vegelinsoord. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Vegelinsoord wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Vegelinsoord voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Vegelinsoord. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen