Isolatie Akmarijp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Akmarijp? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een paar maatregelen als muren isoleren en buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website vind je belangrijke informatie over isolatie Akmarijp. We gaan aan de slag met vraagstukken over buitenmuren isoleren en koudeval. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-akmarijp-8541

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder last van vocht
 • Goed voor het klimaat
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8541
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak prima geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina bekijk je de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Akmarijp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Akmarijp is aantrekkelijk (plusminus € 930 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De tarieven variëren rond €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €245 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, icynene, folie, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Akmarijp kost zo’n €4700. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Het rendement is zo’n €750 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast onderscheiden we diverse populaire alternatieven. Hierna vermelden we de interessantste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Akmarijp (april 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Akmarijp isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2075 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 op jaarbasis. Onderstaand ontdek je de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Akmarijp. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4200)
€715
(€5350)
€1200
(€9150)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€200
(€2500)
€325
(€3100)
Spouwmuur€335
(€975)
€730
(€2775)
€895
(€3675)
HR++ glas€190
(€1825)
€260
(€3450)
€385
(€4675)
isolatie akmarijp 8541

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Akmarijp?

Waarom mijn woning in Akmarijp isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Engie of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Mede geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hierna lees je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Gamma, Formido, Hubo, Karwei. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 25% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Akmarijp extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Akmarijp. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Akmarijp wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Akmarijp voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Akmarijp. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties bieden sowieso een warm en comfortabel huis en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen