Isolatie Sint Nicolaasga

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint Nicolaasga? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals isolatie van de gevel en isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand check je belangrijke informatie over isolatie Sint Nicolaasga. Dit kan gaan om vraagstukken over isolerende deuren en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-sint-nicolaasga-8521

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een gezond leefklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Minder last van lawaai van straat
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8521
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl tref jij de aantrekkelijkste methodes om een woning in Sint Nicolaasga te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sint Nicolaasga kan zeer goedkoop (om en nabij de € 770 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De tarieven liggen rond €1675 en het bespaart flink geld, tot wel €260 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Sint Nicolaasga kost doorgaans €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. Het rendement is al snel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11800. Het voordeel is grofweg €810 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we verschillende vaak toegepaste werkzaamheden. In het volgende overzicht beoordelen we de populairste opties.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Sint Nicolaasga (april 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en uiteraard een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Sint Nicolaasga isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2500 m3. Dat komt neer op €1000 per 12 maanden. Op deze pagina tref je de totale kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Sint Nicolaasga. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3900)
€865
(€4900)
€970
(€8900)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€205
(€1800)
€395
(€3600)
Spouwmuur€330
(€825)
€660
(€2575)
€950
(€3225)
HR++ glas€230
(€2375)
€330
(€3800)
€375
(€5100)
isolatie sint-nicolaasga 8521

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Vragen voor een isolatiespecialist in Sint Nicolaasga?

Waarom mijn woning in Sint Nicolaasga isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Greenchoice of NLE, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3900, waarbij u een besparing realiseert van €205, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende activiteiten als isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze website komen we met nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Te koop bij populaire bouwmarkten als Hubo, Karwei, Hornbach, Formido, Praxis, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Dankzij opties voor subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Sint Nicolaasga een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor opties in april 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Sint Nicolaasga. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Sint Nicolaasga wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sint Nicolaasga voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Sint Nicolaasga. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden jou een optimale leefomgeving en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen