Isolatie Legemeer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Legemeer? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals plat dak isoleren of isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal tref je nuttige informatie over isolatie Legemeer. We gaan aan de slag met vraagstukken over radiatorisolatie en koudeval. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-legemeer-8527

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een optimale leefomgeving
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Dempt het geluid
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8527
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna vind je de interessantste onderdelen om jouw woning in Legemeer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Legemeer is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 970 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €200 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn ongeveer €1925 en de besparing loopt op tot €265 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, icynene, steenwol, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Legemeer kost +/- €4450. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €980. Het rendement is al snel €880 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13100. Hiermee bespaar je ongeveer €940 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we diverse rendabele alternatieven. Hierna beschrijven we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Legemeer (april 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en tegelijk een energiezuinige wereld? Woning Legemeer isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2675 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1475 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Legemeer. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3250)
€625
(€6150)
€960
(€9450)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€260
(€2650)
€330
(€2950)
Spouwmuur€285
(€1375)
€470
(€2300)
€800
(€3025)
HR++ glas€240
(€2875)
€320
(€3050)
€350
(€5200)
isolatie legemeer 8527

Populaire Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Legemeer?

Waarom mijn woning in Legemeer isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij als Delta en NLE, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Mede geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575, dat betekent een winst van 330 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande maatregelen als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze pagina lees je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Formido, Praxis, Multimate, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Met behulp van een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Legemeer een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor opties in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Legemeer. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Legemeer wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Legemeer voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Legemeer. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een optimaal wooncomfort en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen