Isolatie Bakhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bakhuizen? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een paar maatregelen als de bodem isoleren en verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina komen we met uitgebreide informatie over isolatie Bakhuizen. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie binnenkant gevel en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-bakhuizen-8574

 • Lagere stookkosten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Weinig last van geluid
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8574
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl check je de meest rendabele acties om jullie woning in Bakhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bakhuizen kan erg voordelig (al vanaf € 960 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €295 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten liggen rond €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €275 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Bakhuizen kost zo’n €4500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €960. Het rendement is al snel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Het rendement is zo’n €880 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verschillende populaire alternatieven. In onderstaande tekst beoordelen we de meest rendabele opties.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Bakhuizen (april 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Bakhuizen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2475 m3. Dat komt neer op €800 per jaar. Hierna komen we met de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Bakhuizen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3150)
€615
(€6400)
€1020
(€8150)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€170
(€2400)
€325
(€3600)
Spouwmuur€350
(€1700)
€650
(€2375)
€820
(€3550)
HR++ glas€210
(€2250)
€325
(€3200)
€420
(€4425)
isolatie bakhuizen 8574

Gangbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Meer weten over de isolatiespecialist in Bakhuizen?

Waarom mijn woning in Bakhuizen isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375, dat betekent een winst van 340 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze website vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hornbach, Hubo, Formido, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Met behulp van een subsidie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25% van de kosten mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Bakhuizen extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor opties in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Bakhuizen. Bekijk ook eens GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bakhuizen wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bakhuizen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Bakhuizen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een fijn en comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen