Isolatie Balk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Balk? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie en isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over isolatie Balk. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van de binnengevel en de groene lening. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-balk-8561

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Een verantwoorde warme woning
 • Dempt het geluid
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8561
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje check jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Balk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Balk kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 790 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €185 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De tarieven variëren rond €2000 en je bespaart al snel €225 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Balk kost +/- €4750. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Daarmee bespaar je circa €810, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we allerlei aantrekkelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst bespreken we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Balk (februari 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende samenleving? Woning Balk isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2150 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 per jaar. Hierna ontdek je de gemiddelde kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Balk. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3400)
€855
(€5000)
€1110
(€9750)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€225
(€1750)
€335
(€2950)
Spouwmuur€375
(€1675)
€640
(€2275)
€790
(€3650)
HR++ glas€210
(€2175)
€335
(€3900)
€445
(€4900)
isolatie balk 8561

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Balk?

Waarom mijn woning in Balk isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende activiteiten als isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een handig overzicht van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Formido, Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 15% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Balk een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Balk. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Balk wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Balk voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Balk. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen