Isolatie Goingarijp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Goingarijp? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand lees je waardevolle informatie over isolatie Goingarijp. Je komt meer te weten over thema’s als isolatie van de spouwmuur en Rc-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-goingarijp-8511

 • Lagere maandlasten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Een warmere én stillere woning
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8511
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna tref je de interessantste onderdelen om jouw woning in Goingarijp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Goingarijp kan erg voordelig (vanaf zo’n € 810 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €285 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven liggen rond €1750 en het resultaat is zo’n €275 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Goingarijp kost je zo’n €5400. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. De potentiële besparing ligt op €850 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11100. Dit levert op zo’n €780 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast onderscheiden we verschillende aantrekkelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst bespreken we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Goingarijp (februari 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende wereld? Woning Goingarijp isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2350 m3. De besparing komt neer op €1400 per jaar. Op deze website calculeren we de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Goingarijp. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4200)
€765
(€5350)
€950
(€9950)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€295
(€1750)
€340
(€3400)
Spouwmuur€360
(€1575)
€490
(€1900)
€870
(€3550)
HR++ glas€250
(€2025)
€270
(€3125)
€395
(€4875)
isolatie goingarijp 8511

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

FAQ voor de isolatiespecialist in Goingarijp?

Waarom mijn woning in Goingarijp isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Qurrent, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3675, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse acties als isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Hubo, Hornbach, Praxis, Multimate. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Via subsidies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 15% van de kosten mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Goingarijp een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Goingarijp. Andere opties zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Goingarijp wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Goingarijp voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Goingarijp. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren in een gezond wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen