Isolatie Sintjohannesga

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sintjohannesga? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een aantal stappen als isolatie binnenkant gevel of radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hieronder ontdek je nuttige informatie over isolatie Sintjohannesga. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals tochtwering en stappenplan woningisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-sintjohannesga-8464

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Snel te plaatsen
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8464
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna bekijk jij de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Sintjohannesga te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sintjohannesga is goedkoop (al vanaf +/- € 950 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €285 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De kosten fluctueren rond de €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €240 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sintjohannesga kost plusminus €5000. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. De besparing loopt op tot €710 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Hiermee bespaar je grofweg €890 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we diverse mogelijke opties. Hieronder praten we over de meest toegepaste opties.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Sintjohannesga (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of wellicht een bewuste toekomst? Woning Sintjohannesga isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2450 m3. Dat komt neer op €1325 (jaarlijks). Hierna ontdek je de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Sintjohannesga. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3250)
€685
(€5000)
€1120
(€9650)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€290
(€2250)
€305
(€2750)
Spouwmuur€320
(€1475)
€510
(€2475)
€820
(€3100)
HR++ glas€250
(€2250)
€270
(€3125)
€405
(€4475)
isolatie sintjohannesga 8464

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Vragen voor een isolatiespecialist in Sintjohannesga?

Waarom mijn woning in Sintjohannesga isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Eneco of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050 en dat levert gemiddeld op €225 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige acties zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hieronder lees je meer info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hubo, Multimate, Formido, Hornbach. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een dure oplossing

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Mede door subsidies wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20% van de onkosten mag je terugvragen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Sintjohannesga een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Sintjohannesga. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Op basis van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Sintjohannesga wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, gammele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sintjohannesga voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Sintjohannesga. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden jou een gezond klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen