Isolatie Boornzwaag

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Boornzwaag? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals dubbel glas en buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl check je handige informatie over isolatie Boornzwaag. Dit kan gaan om onderwerpen als bodemisolatie en PIR isolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-boornzwaag-8526

 • Een structureel lagere energierekening
 • Vocht absorberend vermogen
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Interessante energiebespaarlening
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8526
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk jij de populairste onderdelen om jouw woning in Boornzwaag te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Boornzwaag kan erg voordelig (plusminus € 890 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €275 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €210 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Boornzwaag kost +/- €4700. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. De potentiële besparing ligt op €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12200. Hiermee bespaar je zo’n €940 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog een aantal interessante werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Boornzwaag (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of wellicht een bewuste toekomst? Woning Boornzwaag isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2725 m3. Dat is dus al gauw €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl check je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Boornzwaag. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4300)
€735
(€4850)
€1170
(€8450)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€250
(€2150)
€345
(€2700)
Spouwmuur€195
(€1575)
€420
(€2325)
€945
(€3400)
HR++ glas€250
(€2700)
€300
(€3100)
€415
(€5100)
isolatie boornzwaag 8526

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Boornzwaag?

Waarom mijn woning in Boornzwaag isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3750, dat betekent een winst van 265 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke activiteiten als isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hierna check je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Karwei, Hornbach, Gamma, Formido. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Mede door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 20% van de kosten kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Boornzwaag extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is evident: je kunt fors besparen door te isoleren. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Boornzwaag. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Boornzwaag wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Boornzwaag voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Boornzwaag. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen