Isolatie Rottum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Rottum? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van enkele acties als bijv. isolatie van de spouwmuur of schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website tref je bruikbare informatie over isolatie Rottum. Je leest uitvoerig over onderwerpen als isolatie van muren en isolatieplan. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-rottum-8461

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Stiller in de woning
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8461
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website ontdek je de meest toegepaste toepassingen om jouw woning in Rottum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Rottum is interessant (al vanaf +/- € 780 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €250 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn gemiddeld €1975 en de winst ligt rond de €250 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Rottum kost +/- €5550. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1220. De besparing loopt op tot €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11600. Je profiteert van om en nabij €870 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zien we allerlei interessante opties. In onderstaande tekst bespreken we de meest interessante opties.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Rottum (februari 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een bewuste toekomst? Woning Rottum isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2550 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 per jaar. Onderstaand bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Rottum. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3550)
€725
(€7000)
€1160
(€8700)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€295
(€2150)
€365
(€3200)
Spouwmuur€235
(€975)
€620
(€2450)
€850
(€3400)
HR++ glas€250
(€2875)
€285
(€3300)
€450
(€4975)
isolatie rottum 8461

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Rottum?

Waarom mijn woning in Rottum isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Engie of Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675, dat betekent een winst van 215, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hierna komen we met een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Karwei, Formido, Praxis, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 15 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Rottum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Rottum. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Via het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Rottum wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Rottum voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Rottum. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een optimaal leefklimaat en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen