Isolatie Mirns

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Mirns? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Met een aantal stappen zoals je spouwmuur isoleren of deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hieronder vind je nuttige informatie over isolatie Mirns. Je komt meer te weten over zaken als isolatie binnenkant gevel en XPS Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-mirns-8573

 • Een fors lagere energierekening
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Dempt het geluid
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8573
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Hierna bekijk je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Mirns te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Mirns is goed te betalen (ongeveer € 910 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De onkosten zijn gemiddeld €1950 en het bespaart circa €210 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Mirns kost doorgaans €5050. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €13100. Hiermee bespaar je zo’n €970 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zien we nog een aantal interessante alternatieven. In het gedeelte hierna benoemen we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Mirns (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een groenere maatschappij? Woning Mirns isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2550 m3. Dat is dus al gauw €1450 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de gemiddelde kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Mirns. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3750)
€585
(€6700)
€1100
(€8900)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€200
(€2550)
€335
(€2950)
Spouwmuur€285
(€1700)
€530
(€2500)
€905
(€3200)
HR++ glas€245
(€2250)
€265
(€3875)
€410
(€5300)
isolatie mirns 8573

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Mirns?

Waarom mijn woning in Mirns isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Essent en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3425 en dat bespaart tot €280, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op basis daarvan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide maatregelen als isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze website komen we met een handig overzicht van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Karwei, Gamma, Formido, Hubo, Multimate, Praxis. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Dankzij een subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20 procent van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Mirns een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Mirns. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Via het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Mirns wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Mirns voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Mirns. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen bieden sowieso een prettig binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen