Isolatie Oudehaske

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oudehaske? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een investering als bijv. tussenwanden isoleren of warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website lees je nuttige informatie over isolatie Oudehaske. We staan stil bij vraagstukken over dakkapel isoleren en minerale wol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-oudehaske-8465

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Groene investering
 • Reductie geluid
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8465
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn standaard correct geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna tref jij de interessantste methodes om een woning in Oudehaske te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oudehaske is voordeling (vanaf ongeveer € 950 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €190 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De kosten zijn zo’n €1700 en het rendement ligt op zo’n €230 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Oudehaske kost om en nabij de €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Je profiteert van om en nabij €890, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we verschillende mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Oudehaske (april 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Woning Oudehaske isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 op jaarbasis. Op deze website ontdek je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Oudehaske. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per type tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3600)
€575
(€6900)
€910
(€9100)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€185
(€1900)
€380
(€3050)
Spouwmuur€310
(€1250)
€500
(€2050)
€860
(€3525)
HR++ glas€195
(€2950)
€310
(€3325)
€380
(€4800)
isolatie oudehaske 8465

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Oudehaske?

Waarom mijn woning in Oudehaske isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder als Eneco of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000, dat betekent een winst van 245 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze pagina check je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Praxis, Karwei, Hubo, Multimate. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 25% van de tarieven mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Oudehaske een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor opties in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Oudehaske. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Oudehaske wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Oudehaske voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Oudehaske. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een gezond leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen