Isolatie Wijckel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Wijckel? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren en tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hierna bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Wijckel. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolerende kozijnen en deuren en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-wijckel-8563

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Reductie geluid
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8563
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website vind je de meest rendabele stappen om jullie woning in Wijckel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wijckel is interessant (vanaf plusminus € 860 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €190 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn gemiddeld €2000 en je bespaart al snel €215 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wijckel kost zo’n €5850. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1100. Het rendement is al snel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11000. De winst is plusminus €920 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast kennen we meerdere rendabele mogelijkheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Wijckel (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en ook een CO-2 reducerende samenleving? Woning Wijckel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2875 m3. De besparing komt neer op €1000 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl komen we met de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Wijckel. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3350)
€695
(€6650)
€1030
(€9400)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€220
(€2400)
€385
(€3150)
Spouwmuur€355
(€1650)
€510
(€2500)
€805
(€3275)
HR++ glas€205
(€1825)
€265
(€3275)
€380
(€5050)
isolatie wijckel 8563

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Wijckel?

Waarom mijn woning in Wijckel isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3925, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €260, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke maatregelen als isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze pagina tref je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Formido, Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 20% van de offerte mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Wijckel een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Wijckel. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels ons stappenplan creëer je een isolatieplan Wijckel wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Wijckel voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Wijckel. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen