Isolatie Nijehaske

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Nijehaske? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met een investering als isolatie van de spouwmuur of kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Nijehaske. Je komt meer te weten over zaken als isolatie buitenkant gevel en verschillende materialen. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-nijehaske-8466

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een optimale leefomgeving
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Kan snel aangebracht worden
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8466
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website lees jij de meest rendabele methodes om je woning in Nijehaske te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nijehaske is betaalbaar (al vanaf € 710 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per 12 maanden (tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn gemiddeld €1675 en de potentiële besparing ligt op €260 per jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Nijehaske kost gemiddeld €4900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1040. De besparing loopt op tot €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12900. Het rendement is ong. €840 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens noemen we nog een aantal vaak toegepaste oplossingen. In onderstaande tekst praten we over de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Nijehaske (maart 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en uiteraard een energiebewuste toekomst? Woning Nijehaske isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2600 m3. De besparing komt neer op €1175 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Nijehaske. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3350)
€605
(€6750)
€920
(€8700)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€180
(€2350)
€310
(€2800)
Spouwmuur€375
(€1600)
€520
(€2150)
€795
(€3000)
HR++ glas€220
(€1825)
€315
(€3425)
€445
(€5025)
isolatie nijehaske 8466

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

FAQ voor de isolatiespecialist in Nijehaske?

Waarom mijn woning in Nijehaske isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3975 en dat levert gemiddeld op €285 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke klussen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. In de box hieronder tref je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Multimate, Formido, Hubo, Praxis, Hornbach. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Met hulp van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 25% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Nijehaske een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor opties in maart 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Nijehaske. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Nijehaske wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Nijehaske voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Nijehaske. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen