Isolatie Joure

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Joure? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Via een paar maatregelen als bijv. spouwmuren isoleren of isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl komen we met waardevolle informatie over isolatie Joure. Je kunt denken aan zaken als naden en kieren dichten en R-waarde. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-joure-8501

 • Lagere energienota
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • CO2 uitstoot beperken
 • Ook geluidswerend
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8501
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk je de meest interessante werkzaamheden om een woning in Joure te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Joure is financieel toegankelijk (ongeveer € 920 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €265 per 12 maanden (tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De prijzen bedragen zo’n €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €255 p/jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Joure kost doorgaans €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1180. De potentiële besparing ligt op €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €13500. Hiermee bespaar je grofweg €920, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we diverse mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna behandelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Joure (maart 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en uiteraard een CO-2 reducerende samenleving? Woning Joure isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2375 m3. Dat komt neer op €1000 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal tref je de verwachte kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Joure. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3450)
€665
(€7450)
€1130
(€9850)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€195
(€1900)
€365
(€3150)
Spouwmuur€270
(€1450)
€610
(€2225)
€935
(€3000)
HR++ glas€190
(€1950)
€340
(€3900)
€385
(€4575)
isolatie joure 8501

Actuele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Joure?

Waarom mijn woning in Joure isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Delta of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3450 en dat bespaart tot €225, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige activiteiten als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze pagina ontdek je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hubo, Gamma, Karwei, Praxis, Multimate, Hornbach. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 25% van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Joure een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de status in maart 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Joure. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Joure wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Joure voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Joure. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen