Isolatie Snikzwaag

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Snikzwaag? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals HR++ glas en radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand komen we met bruikbare informatie over isolatie Snikzwaag. Dit kan gaan om topics als de garage isoleren en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-snikzwaag-8505

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Bescherm tegen vocht
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Je kunt veel zelf doen
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8505
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna lees jij de meest toegepaste stappen om je woning in Snikzwaag te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Snikzwaag is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 750 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €285 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €1800 en de besparing loopt op tot €205, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Snikzwaag kost zo’n €5550. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. Het rendement is al snel €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Het voordeel is ongeveer €920 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zijn er allerlei aantrekkelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst benoemen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Snikzwaag (april 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijk een bewuste maatschappij? Woning Snikzwaag isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2150 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1450 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl tref je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Snikzwaag. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3800)
€615
(€6400)
€1230
(€8200)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€210
(€1600)
€345
(€3300)
Spouwmuur€320
(€1225)
€570
(€2675)
€890
(€3375)
HR++ glas€240
(€2825)
€285
(€3975)
€385
(€4625)
isolatie snikzwaag 8505

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

FAQ voor de isolatiespecialist in Snikzwaag?

Waarom mijn woning in Snikzwaag isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Engie en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3875 en geeft een besparing van €330, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende werkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Praxis, Karwei, Formido, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Mede door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 15% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Snikzwaag een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Snikzwaag. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Snikzwaag wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Snikzwaag voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Snikzwaag. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen