Isolatie Scharsterbrug

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Scharsterbrug? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld triple glas of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna tref je bruikbare informatie over isolatie Scharsterbrug. Je komt meer te weten over onderwerpen als isolerende raambekleding en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-scharsterbrug-8517

 • Snel terugverdiend
 • Minder problemen met vocht
 • Verantwoorde investering
 • Ook geluidswerend
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8517
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl tref je de meest interessante werkzaamheden om je woning in Scharsterbrug te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Scharsterbrug is betaalbaar (vanaf plusminus € 820 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €260 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1825 en de besparing loopt op tot €250, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, glaswol, steenwol, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Scharsterbrug kost je zo’n €5600. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. Het rendement is al snel €880 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Je profiteert van ong. €840 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog een aantal mogelijke uitvoeringen. Hieronder bespreken we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Scharsterbrug (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijk een energiebewuste samenleving? Woning Scharsterbrug isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2325 m3. Dat is dus al gauw €1025 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale prijs in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Scharsterbrug. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3100)
€795
(€4600)
€980
(€8100)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€200
(€2350)
€370
(€3350)
Spouwmuur€270
(€1125)
€530
(€2125)
€785
(€3250)
HR++ glas€195
(€2175)
€320
(€3025)
€420
(€5375)
isolatie scharsterbrug 8517

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Scharsterbrug?

Waarom mijn woning in Scharsterbrug isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een maatschappij als Eneco of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezond klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3425 en dat bespaart tot €280, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande projecten als gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina bekijk je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Formido, Hubo, Praxis, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet een kwart van de kosten mag je terugvorderen.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Scharsterbrug een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Scharsterbrug. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Scharsterbrug wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Scharsterbrug voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Scharsterbrug. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een prettig klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen