Isolatie Sondel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sondel? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal komen we met diverse informatie over isolatie Sondel. We gaan aan de slag met items als gevelisolatie en houten vloer isoleren. Meteen besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-sondel-8565

 • Veel geld besparen
 • Controle over de temperatuur
 • Kies voor een beter milieu
 • Geluidswerende werking
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8565
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website bekijk jij de populairste onderdelen om jullie woning in Sondel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sondel is financieel toegankelijk (al vanaf € 760 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De kosten zijn ongeveer €1875 en je bespaart al snel €215 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Sondel kost +/- €5450. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Hiermee bespaar je pakweg €880, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we diverse rendabele mogelijkheden. Hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Sondel (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en ook een bewuste toekomst? Woning Sondel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 per jaar. Hieronder check je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiebedrijf in Sondel. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3700)
€865
(€6000)
€1080
(€8700)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€240
(€2400)
€350
(€2950)
Spouwmuur€365
(€1575)
€500
(€1950)
€855
(€3125)
HR++ glas€195
(€2000)
€280
(€3225)
€415
(€5050)
isolatie sondel 8565

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Sondel?

Waarom mijn woning in Sondel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3200, dat betekent een winst van 225 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan check je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende projecten als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hierna komen we met praktische info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Praxis, Gamma, Karwei, Formido, Hornbach, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 15% van de factuur mag je terug verwachten.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Sondel extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de status in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Sondel. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Sondel wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Sondel voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Sondel. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen