Isolatie Sloten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sloten? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren of naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hierna tref je belangrijke informatie over isolatie Sloten. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als het dak isoleren en U-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-sloten-8556

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een prettig leefklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Minder last van ongedierte
 • Toekomstbestendig

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8556
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna ontdek je de meest interessante stappen om je woning in Sloten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sloten is goed te betalen beginnend bij € 790 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €260 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn zo’n €1625 en het resultaat is zo’n €280 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Sloten kost je zo’n €4550. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. De winst is om en nabij €990, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast noemen we nog enkele interessante werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest rendabele opties.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Sloten (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en een energiezuinige maatschappij? Woning Sloten isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina komen we met de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Sloten. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3500)
€785
(€6750)
€1110
(€8600)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€205
(€2150)
€340
(€3450)
Spouwmuur€225
(€1200)
€640
(€2625)
€900
(€3000)
HR++ glas€225
(€2150)
€300
(€3900)
€440
(€4500)
isolatie sloten 8556

Interessante Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Sloten?

Waarom mijn woning in Sloten isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Nuon, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275 en geeft een besparing van €310 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende acties zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. In de box hieronder check je meer info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma, Multimate, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Via subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer een kwart van de offerte kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Sloten een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Sloten. Andere opties zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met onderstaande tips kom je met een isolatieplan Sloten wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Sloten voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Sloten. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen