Isolatie Doniaga

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Doniaga? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur of isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hierna vind je handige informatie over isolatie Doniaga. We bespreken vraagstukken over radiatorfolie en R-waarde. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-doniaga-8516

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Minder last van lawaai van straat
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8516
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna vind jij de aantrekkelijkste methodes om een woning in Doniaga te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Doniaga is voordeling (vanaf zo’n € 800 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €230 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De onkosten zijn ongeveer €2000 en het bespaart flink geld, tot wel €240 p/jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Doniaga kost om en nabij de €5850. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. De besparing loopt op tot €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12900. Het rendement is pakweg €950 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog een aantal alternatieve uitvoeringen. In de volgende paragraaf behandelen we de populairste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Doniaga (april 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste maatschappij? Woning Doniaga isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand ontdek je de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Doniaga. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3650)
€635
(€6800)
€1200
(€9300)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€280
(€1700)
€375
(€3300)
Spouwmuur€350
(€1075)
€710
(€2050)
€915
(€3050)
HR++ glas€250
(€1850)
€330
(€3775)
€425
(€5300)
isolatie doniaga 8516

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Doniaga?

Waarom mijn woning in Doniaga isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3925 en besparen tot €325 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke werkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze website check je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Karwei, Hornbach, Multimate, Gamma, Praxis. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Mede door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 25% van de factuur kan je terugvragen.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Doniaga een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor opties in april 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Doniaga. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Doniaga wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Doniaga voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Doniaga. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam wooncomfort en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen