Isolatie Rijs

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Rijs? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel en tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal lees je belangrijke informatie over isolatie Rijs. Bijvoorbeeld topics als radiatorisolatie en steenwol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-rijs-8572

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Meer controle in de woning
 • Draag bij aan een milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Toekomstbestendig

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8572
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf bekijk jij de interessantste onderdelen om jullie woning in Rijs te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Rijs kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 810 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn ongeveer €1625 en de potentiële besparing ligt op €195 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Rijs kost om en nabij de €4650. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12600. De winst is om en nabij €980 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens bestaan er verscheidene alternatieve opties. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Rijs (april 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en een milieuvriendelijke samenleving? Woning Rijs isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de totale kosten in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Rijs. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3450)
€585
(€6000)
€1050
(€8400)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€285
(€2550)
€305
(€3000)
Spouwmuur€220
(€1225)
€460
(€1900)
€815
(€3625)
HR++ glas€190
(€2825)
€285
(€4275)
€450
(€4700)
isolatie rijs 8572

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Rijs?

Waarom mijn woning in Rijs isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een gezonde leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3200, waarbij u een besparing realiseert van €250 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Onderstaand tref je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Formido, Hubo, Hornbach, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Mede door (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Rijs extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Rijs. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Rijs wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Rijs voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Rijs. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezond leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen