Isolatie Oudega

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Oudega? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Met een investering zoals isolatie van de kruipruimte en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over isolatie Oudega. Je leest uitvoerig over items als isolatie van de vloer en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-oudega-8582

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een prettig klimaat in huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8582
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna check je de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Oudega te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oudega is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 930 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €220 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven variëren rond €1825 en het resultaat is zo’n €225, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Oudega kost +/- €5000. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1150. Het rendement is al snel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12400. Je profiteert van ong. €820, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er nog een aantal interessante oplossingen. In het volgende overzicht vermelden we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oudega (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en natuurlijk een duurzame wereld? Woning Oudega isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2650 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €975 per jaar. Onderstaand kijken we naar de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Oudega. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3700)
€725
(€5900)
€1080
(€9200)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€235
(€1600)
€370
(€3000)
Spouwmuur€390
(€825)
€540
(€2125)
€835
(€3225)
HR++ glas€210
(€2600)
€260
(€4250)
€390
(€4975)
isolatie oudega 8582

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Oudega?

Waarom mijn woning in Oudega isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Greenchoice en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3325 en geeft een besparing van €315, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke klussen als gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hierna tref je een samenvatting van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hubo, Multimate, Hornbach, Karwei. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Via subsidies worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 25% van de tarieven mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Oudega een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Oudega. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met behulp van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Oudega wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oudega voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Oudega. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een aangenaam warm huis en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen