Isolatie Teroele

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Teroele? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld triple glas of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal vind je bruikbare informatie over isolatie Teroele. Bijvoorbeeld topics als de spouwmuur isoleren en energie besparen tips. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-teroele-8524

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een optimale leefomgeving
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8524
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje vind jij de aantrekkelijkste stappen om je woning in Teroele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Teroele is betaalbaar (vanaf € 840 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €270 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De kosten zijn ongeveer €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €220, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Teroele kost om en nabij de €5550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11700. Het rendement is zo’n €920 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er nog enkele aantrekkelijke opties. In onderstaande tekst praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Teroele (februari 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of wellicht een energiezuinige maatschappij? Woning Teroele isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2725 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 p/jaar. Hierna berekenen we de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Teroele. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4050)
€865
(€6550)
€1190
(€8850)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€205
(€2050)
€325
(€2950)
Spouwmuur€400
(€1175)
€460
(€2650)
€865
(€3100)
HR++ glas€235
(€2850)
€275
(€3175)
€380
(€4975)
isolatie teroele 8524

Actuele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Teroele?

Waarom mijn woning in Teroele isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3750, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Daardoor ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse activiteiten zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hieronder komen we met een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Multimate, Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door een subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 15 procent van de factuur krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Teroele een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de status in februari 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Teroele. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Teroele wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn enkel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Teroele voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Teroele. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen