Isolatie Oudemirdum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oudemirdum? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via haalbare maatregelen zoals isolatie van platte dak en tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal lees je handige informatie over isolatie Oudemirdum. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie van de kruipruimte en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-oudemirdum-8576

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8576
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop ontdek jij de meest toegepaste onderdelen om je woning in Oudemirdum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oudemirdum is betaalbaar (al vanaf € 860 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €235 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De onkosten fluctueren rond de €1900 en de winst ligt rond de €205 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oudemirdum kost gemiddeld €5550. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1030. De potentiële besparing ligt op €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €13100. De winst is om en nabij €810 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zijn er verschillende alternatieve vormen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oudemirdum (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of wellicht een duurzame wereld? Woning Oudemirdum isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2575 m3. Dat is dus al gauw €1050 per jaar. Hieronder komen we met de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Oudemirdum. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3650)
€625
(€5400)
€1250
(€9300)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€200
(€2600)
€300
(€3200)
Spouwmuur€210
(€975)
€660
(€2150)
€940
(€3225)
HR++ glas€235
(€1900)
€280
(€3500)
€395
(€4575)
isolatie oudemirdum 8576

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ voor de isolatiespecialist in Oudemirdum?

Waarom mijn woning in Oudemirdum isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3150 en besparen tot €300 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande werkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl check je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Gamma, Praxis, Hornbach, Multimate. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 25% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Oudemirdum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Oudemirdum. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Oudemirdum wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere enkel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oudemirdum voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Oudemirdum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettige leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen