Isolatie Ouwsterhaule

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ouwsterhaule? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via enkele acties als isolatie van schuine dak of isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je waardevolle informatie over isolatie Ouwsterhaule. Dit kan gaan om onderwerpen als isolatie van de bodem en warmtelekken. Direct aan de slag? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-ouwsterhaule-8513

 • Veel geld besparen
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Stiller in de woning
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8513
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje ontdek jij de interessantste stappen om je woning in Ouwsterhaule te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ouwsterhaule is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 980 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €245 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn gemiddeld €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €245 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, chips, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ouwsterhaule kost doorgaans €5600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1160. Het rendement is al snel €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11300. Het rendement is ongeveer €950 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er nog enkele vaak toegepaste oplossingen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest interessante vormen.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ouwsterhaule (juni 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en tegelijkertijd een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Ouwsterhaule isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. De besparing komt neer op €1300 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl tref je de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Ouwsterhaule. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3500)
€765
(€5900)
€1250
(€9000)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€170
(€2450)
€320
(€2950)
Spouwmuur€190
(€1700)
€580
(€2300)
€885
(€3550)
HR++ glas€240
(€2275)
€285
(€3100)
€410
(€5050)
isolatie ouwsterhaule 8513

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Ouwsterhaule?

Waarom mijn woning in Ouwsterhaule isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3450, waarbij u een besparing realiseert van €340 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke werkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Onderstaand tref je een samenvatting van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Hornbach, Formido, Hubo, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: is erg brandbaar

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 15% van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Ouwsterhaule extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Ouwsterhaule. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ouwsterhaule wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Ouwsterhaule voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Ouwsterhaule. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam en prettig klimaat en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen