Isolatie Ouwster-Nijega

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ouwster-Nijega? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld muren isoleren of schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina check je waardevolle informatie over isolatie Ouwster-Nijega. Je leest uitvoerig over onderwerpen als je dak isoleren en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-ouwster-nijega-8514

 • Investering snel terugverdiend
 • Temperatuur in eigen hand
 • Verantwoorde investering
 • Weinig last van geluid
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8514
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de meest toegepaste stappen om een woning in Ouwster-Nijega te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ouwster-Nijega is financieel toegankelijk beginnend bij € 900 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €250 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De onkosten fluctueren rond de €1725 en de besparing loopt op tot €210 p/jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ouwster-Nijega kost gemiddeld €4550. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. De besparing loopt op tot €760 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12600. Het rendement is grofweg €770, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Ook kennen we nog een aantal aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Ouwster-Nijega (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of wellicht een energiebewuste wereld? Woning Ouwster-Nijega isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2750 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand komen we met de uiteindelijke kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Ouwster-Nijega. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3650)
€815
(€6250)
€920
(€9550)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€190
(€2000)
€385
(€2900)
Spouwmuur€180
(€1225)
€550
(€2050)
€940
(€3200)
HR++ glas€205
(€2375)
€285
(€3675)
€355
(€4750)
isolatie ouwster-nijega 8514

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Ouwster-Nijega?

Waarom mijn woning in Ouwster-Nijega isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3025, waarbij u een besparing realiseert van €270 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met praktische info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Hornbach, Praxis, Multimate, Gamma, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door de ondersteuning van een subsidie worden investeringen in de woning zeker leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij een kwart van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Ouwster-Nijega een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Ouwster-Nijega. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Via ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Ouwster-Nijega wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Ouwster-Nijega voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Ouwster-Nijega. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen