Isolatie Oosterzee

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Oosterzee? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een isolatiemaatregel zoals vloerisolatie en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hierna ontdek je handige informatie over isolatie Oosterzee. We bespreken items als de zolder isoleren en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-oosterzee-8536

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een prettig klimaat in huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8536
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina check je de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Oosterzee te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oosterzee is goed te betalen (al vanaf € 740 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €285 (jaarlijkst, prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten bedragen zo’n €1725 en het bespaart circa €190 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, dekens, icynene, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Oosterzee kost om en nabij de €5500. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11500. Hiermee bespaar je circa €980 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we meerdere aantrekkelijke uitvoeringen. Hierna vermelden we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Oosterzee (maart 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of een milieuvriendelijke wereld? Woning Oosterzee isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2700 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 per 12 maanden. Hierna komen we met de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Oosterzee. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3400)
€855
(€5900)
€1000
(€8800)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€235
(€2400)
€305
(€2900)
Spouwmuur€350
(€950)
€560
(€2200)
€940
(€3175)
HR++ glas€220
(€1875)
€295
(€3675)
€400
(€5400)
isolatie oosterzee 8536

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Vragen voor een isolatiespecialist in Oosterzee?

Waarom mijn woning in Oosterzee isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier als Engie of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3550 en dat levert gemiddeld op €295 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende klussen als isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hieronder komen we met een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Gamma, Formido, Karwei, Multimate, Hornbach. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Met behulp van opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer een kwart van de onkosten mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Oosterzee een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Oosterzee. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Oosterzee wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Oosterzee voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Oosterzee. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen