Isolatie Elahuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Elahuizen? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een investering als bijv. vliering isoleren en buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal check je waardevolle informatie over isolatie Elahuizen. Denk aan onderwerpen als naden en kieren dichten en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-elahuizen-8581

 • Investering snel terugverdiend
 • Een prettig leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Meer stilte in huis
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8581
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna bekijk jij de meest rendabele onderdelen om een woning in Elahuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Elahuizen kan zeer goedkoop (om en nabij de € 960 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €280 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De prijzen variëren rond €1800 en de potentiële besparing ligt op €195 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Elahuizen kost je zo’n €5450. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Het rendement is al snel €830 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. Hiermee bespaar je ong. €770 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook bestaan er nog enkele rendabele vormen. Hieronder bediscussiëren we de meest rendabele opties.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Elahuizen (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke toekomst? Woning Elahuizen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2225 m3. Dat is dus al gauw €975 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Elahuizen. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4350)
€615
(€7000)
€950
(€9050)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€205
(€2000)
€330
(€3550)
Spouwmuur€265
(€1575)
€550
(€2600)
€795
(€3050)
HR++ glas€240
(€2125)
€275
(€3700)
€440
(€4525)
isolatie elahuizen 8581

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

FAQ voor de isolatiespecialist in Elahuizen?

Waarom mijn woning in Elahuizen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Engie en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3525, waarbij u een besparing realiseert van €240, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hierna lees je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Praxis, Formido, Gamma, Karwei, Hornbach, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 25% van de offerte mag je terugvragen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Elahuizen een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Elahuizen. Andere opties zijn GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Elahuizen wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Elahuizen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Elahuizen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een aangenaam leefklimaat en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen