Isolatie Echtenerbrug

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Echtenerbrug? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een aantal stappen zoals plat dak isoleren of radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je diverse informatie over isolatie Echtenerbrug. We bespreken onderwerpen als isolerende deuren en lambda waarde. Direct aan de slag? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-echtenerbrug-8539

 • Minder energielasten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8539
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn goed geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Verderop tref jij de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Echtenerbrug te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Echtenerbrug is goedkoop (ongeveer € 960 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €255 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn zo’n €1800 en het rendement ligt op zo’n €230 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, folie, icynene, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Echtenerbrug kost gemiddeld €5600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1000. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. De winst is zo’n €930 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we nog een aantal rendabele alternatieven. Hieronder praten we over de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Echtenerbrug (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Echtenerbrug isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 op jaarbasis. Hieronder vind je de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Echtenerbrug. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3950)
€645
(€5850)
€1030
(€9500)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€190
(€2400)
€360
(€3550)
Spouwmuur€185
(€1425)
€470
(€2175)
€810
(€3575)
HR++ glas€225
(€2550)
€300
(€3050)
€405
(€5050)
isolatie echtenerbrug 8539

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Vragen voor een isolatiespecialist in Echtenerbrug?

Waarom mijn woning in Echtenerbrug isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575 en besparen tot €335 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo zie je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl check je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Praxis, Hubo, Hornbach, Multimate, Gamma. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 15% van de offerte krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Echtenerbrug extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Echtenerbrug. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Op basis van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Echtenerbrug wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Echtenerbrug voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Echtenerbrug. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen